News
(arhiva ?)


 Pagina N° : 2
 1 | 2 |

Hayange, Franta, 18 aprilie 2007. Asociatia filozofilor din Lorena "Prietenii lui Epicur" o invitā pe Rodica Draghincescu sā orchestreze masa rotundā pe tema " E necesar sā aibā arta o functie politicā? "
Locul manifestārii: Cinematograful Palace, Hayange, ora 20,30.

PARIS, 23 martie 2007. Cu prilejul Salonului cārtii de la Paris (Porte de Versailles), editura Transignum, la standul F 190 H 191, orele 18, prezintā minishowul "Umbrelele poetice", cu actrita parizianā Katia Schuchman si Rodica Draghincescu. În aceeasi zi, putin mai târziu, la standul României, RD îsi va lansa noul volum de poezie "Blé blanc", editura Transignum, Paris.
[www]

Paris, Franta, Casa Europei, 22 martie 2007. Cu prilejul deschiderii Salonului European al Cārtii, RD este invitatā sā facā o lecturā poeticā din cartea "Ne dis jamais Miroir comme miroir/Sag nie Spiegel wie spiegel" (francezā-germanā)recent apārutā la editura TranSignum,Paris, in coeditare cu Poiętęs, Luxemburg. Ilustratii color: Wanda Mihuleac si Dorothea Fleiss.
Locul manifestārii: Casa Europei, Paris, orele 14,30 si, respectiv, 16,30
[www]

Talange, Franta, 3 martie 2007. Cu prilejul festivalului national "Le Printemps des Počtes", liceul din orasul Talange o invitā pe RD, în calitate de poetā si animatoare de ateliere de scris, sā deschidā manifestarea " La nuit de la poésie".
Locul manifestārii: Liceul Talange, ora 20.

Paris, Franta, 15 decembrie 2006. Institutul Cultural Român (1 rue de l'Exposition, 75007 Paris. Métro Ecole militaire) organizeazā "Café România", o searā culturalā, în cadrul cāreia se vor întâlni autori români publicati în Franta (printre care si RD), colegi de breaslā, scriitori si ziaristi francezi, muzicieni si artisti din România.

Francfurt, Germania, 8 Octombrie 2006. Editura germanā Pop organizeazā în cadrul Târgului de carte de la Francfurt, lecturi dramatice din operele poetice ale autorilor R.D., Mircea Cārtārescu, Dieter Schlesak etc. La standul editurii este prezentā si o miniexpozitie a pictoritei Dorothea Fleiss, cu o colectie de carte bibliofilā inspiratā din versurile lui M. Cārtārescu si ale R.D. Invitati speciali: tineri actori stuttgartezi. Editura vā invitā in Hala 3. 1, la standul J 121. Prezentare: T. Pop.
[www]

AMNEVILLE, FRANTA. R.D. este animatoarea unui atelier de literatura (adulti) în cadrul Mediatecii "Jean Morette" din orasul Amnéville-Les-Thermes.
[www]

Lyon, Franta, 8-9 septembrie 2006. Câteva librārii lyoneze organizeazā lecturi dramatice din romanul "Craun" / "A vau-l’eau", apārut în traducere francezā la editura parizianā ArHsens.


 Pagina N° : 2
 1 | 2 |
German  ·  English
French · Romanian

News
Arhiva
Carti
· româna
· franceza
· germana
· alte limbi
· e-books
Texte
· cuprins
Presa
Links

Nota biografica
Contact