arhiva
(News ?)


 Pagina N° : 3
 1 | 2 | 3 | 4 |

paris, 20 decembrie 2003. Revista editurii le cherche midi, 'Poésie 1/ Vagabondages', îngrijita de Marcel Jullian si Jean Orizet, publica articolul 'Rodica Draghincescu: Roumanie en clair-obscur, la France au fond du coeur', sub semnatura scriitoarei Sandrine Rotil-Tiefenbach. Autorea articolului face o prezentare generala a liricii Rodicai Draghincescu si o relatare, în detaliu, a spectacolului sustinut de R.D. pe scena Teatrului Molière din Paris, la 16 septembrie 2003.
[www]

paris, 4 decembrie 2003. Revista editurii le cherche midi, 'Poésie 1/ Vagabondages', îngrijita de Marcel Jullian si Jean Orizet, publica articolul 'Rodica Draghincescu: Roumanie en clair-obscur, la France au fond du coeur', sub semnatura scriitoarei Sandrine Rotil-Tiefenbach. Autorea articolului face o prezentare generala a liricii Rodicai Draghincescu si o relatare, în detaliu, a spectacolului sustinut de R.D. pe scena Teatrului Molière din Paris, la 16 septembrie 2003.
[www]

metz, 26-29 noiembrie 2003. Participare la Festival de la Poésie Urbaine, Metz si imprejurimi, Franta, alaturi de scriitorii si muzicienii Jean Orizet, Camille Aubaude, François Xavier, Frédéric Vignale, Mario Salis, Edoardo Sanguinetti, Philippe di Folco etc. (In imagine: Rodica Draghincescu si Bérengère Thomas, discutînd cu elevii unei scoli din Metz.)
[www]

minden, 26-27 septembrie 2003. Cu ocazia primirii ca membru al organizatiei scriitorilor germani Die Kogge, R.D. sustine, alaturi de poetele Tina Stroheker (Germania), Rumjana Zacharieva (Bulgaria) si Malgorzata Ploszewska (Polonia), un recital inaugural la Minden, unde se afla sediul organizatiei. Sponsor fiind patronul unui supermarket, recitalul a avut loc în ambianta plina de culori a unei sectii de legume si fructe. (In imagine: R.D. da autografe pe gogosari verzi.)

paris, 16 septembrie 2003. Invitata de Maison de la Poésie din Paris, R.D. ia parte la Festival d'écritures contemporaines Territoires d'Orphée, festival care s-a desfasurat pe parcursul a mai multor saptamâni la Teatrul Molière. Textele, citite de actrita Sabeline Amaury si de R.D., au punctat momente ale unui dialog între Michel de Maulne, actor, autor si director al institutiei, si autoare. (In imagine: R.D. si Michel de Maulne, discutînd pe scena Teatrului Molière.)
[www]

medana, 26-30 august 2003. R.D. participa la cea de-a saptea editie a Festivalului Days of Poetry and Wine din Medana, Slovenia. Au mai fost invitati, printre altii, Sebastian Alzamora (Spania), Fabio Franzin (Italia), Mihail Galatanu (România), Hendrik Jackson (Germania), Jan Koneffke (Austria), Kerry Shawn Keys (SUA), Sabina Naef (Elvetia). (In imagine: R.D., prezentîndu-si poemele în româna si franceza.)
[www]

stuttgart, 10 mai 2003. Cu prilejul Târgului de Carte Buch- und Medienmeile de la Stuttgart, este prezentat noul volum de poezie al Rodicai Draghincescu: 'Morgen und Abend' (Ithaka Verlag, Stuttgart 2003). Textele originale sunt citite în franceza de Rodica Draghincescu, traducerile in germana sunt lecturate de chiar Rüdiger Fischer, traducatorul cartii. (In imagine: Rüdiger Fischer si Rodica Draghincescu, citind pentru publicul stuttgartez.)
[www]

stuttgart, 9 februarie 2003. Recital de poezie în limbile germana, franceza si româna, cu ocazia unei expozitii de arta la Galeria Kultur am Kelterberg, Stuttgart-Vaihingen. Prezentare: Sergiu Stefanescu, Ithaka Verlag Stuttgart.
[www]

hausach, 17 noiembrie 2002. Participare la Festivalul international de poezie LeseLenz de la Hausach, Padurea Neagra. Tema Festivalului: 'sprachmagie & sprachgebiete' ('magia zi zonele limbii'). Recitaluri si colocvii de poezie în salile festivalului, în câteva scoli din oras, precum si la primaria din Hausach. Prezentare: Sergiu Stefanescu, Ithaka Verlag Stuttgart.
[www]

stuttgart, 17 octombrie 2002. Lectura împreuna cu scriitorii de limba germana Dieter Schlesak si Hellmut Seiler, Wilhelmspalais/ Stadtbücherei (Biblioteca orasului Stuttgart). Scriitorii D. Schlesak si H. Seiler au tradus din româna în germana o buna parte din poezia si proza Rodicai Draghincescu.


 Pagina N° : 3
 1 | 2 | 3 | 4 |
German  ·  English
French · Romanian

News
Arhiva
Carti
· româna
· franceza
· germana
· alte limbi
· e-books
Texte
· cuprins
Presa
Links

Nota biografica
Contact